Do sedaj je Kitajska podpisala 174 dokumentov o sodelovanju pri skupni izgradnji »Enega pasu in ene ceste« s 126 državami in 29 mednarodnimi organizacijami.Z analizo podatkov o potrošnji uvoza in izvoza zgornjih držav na platformi jd je raziskovalni inštitut za velike podatke jingdong ugotovil, da Kitajska in spletna trgovina sodelujočih držav »En pas in ena cesta« predstavlja pet trendov in »spletno svileno pot«. ”, ki jih povezuje čezmejno e-poslovanje.
Trend 1: obseg spletnega poslovanja se hitro širi

Glede na poročilo, ki ga je objavil raziskovalni inštitut za velike podatke jingdong, je bilo kitajsko blago prek čezmejnega e-trgovine prodano v več kot 100 držav in regij, vključno z Rusijo, Izraelom, Južno Korejo in Vietnamom, ki so podpisale dokumente o sodelovanju s Kitajsko, da skupaj zgraditi »En pas in ena cesta«.Spletni komercialni odnosi so se razširili iz Evrazije v Evropo, Azijo in Afriko, številne afriške države pa niso dosegle nobenih prebojev.Čezmejna spletna trgovina je v okviru pobude »En pas in ena pot« pokazala močno vitalnost.

Po poročilu je med 30 državami z največjo rastjo spletnega izvoza in potrošnje v letu 2018 13 držav iz Azije in Evrope, med katerimi prednjačijo Vietnam, Izrael, Južna Koreja, Madžarska, Italija, Bolgarija in Poljska.Druge štiri so zasedli Čile v Južni Ameriki, Nova Zelandija v Oceaniji ter Rusija in Turčija po Evropi in Aziji.Poleg tega sta afriški državi Maroko in Alžirija v letu 2018 dosegli relativno visoko rast čezmejne potrošnje e-trgovine. Afrika, Južna Amerika, Severna Amerika, Bližnji vzhod in druga področja zasebnega poslovanja so začela delovati na spletu.

Trend 2: Čezmejna potrošnja je pogostejša in raznovrstnejša


Čas objave: 31. marec 2020