Şimdiye kadar Çin, 126 ülke ve 29 uluslararası kuruluşla “Bir Kuşak Bir Yol”un ortak inşası için 174 işbirliği belgesi imzaladı.jd platformunda yukarıdaki ülkelerin ithalat ve ihracat tüketim verilerinin analizi yoluyla, jingdong büyük veri araştırma enstitüsü, Çin ve “Tek Kuşak ve Tek Yol” kooperatif ülkelerinin çevrimiçi ticaretinin beş eğilim sunduğunu ve “çevrimiçi ipek yolunun” ortaya çıktığını buldu. ”Sınır ötesi e-ticaret ile bağlantılı anlatılıyor.
Trend 1: çevrimiçi iş kapsamı hızla genişliyor

Jingdong büyük veri araştırma enstitüsü tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin malları sınır ötesi e-ticaret yoluyla Çin ile ortaklaşa işbirliği belgeleri imzalayan Rusya, İsrail, Güney Kore ve Vietnam da dahil olmak üzere 100'den fazla ülke ve bölgeye satıldı. “Bir Kuşak ve Bir Yol” inşa edin.Online ticari ilişkiler Avrasya'dan Avrupa, Asya ve Afrika'ya genişledi ve birçok Afrika ülkesi sıfır atılım gerçekleştirdi.Sınır ötesi çevrimiçi ticaret, “Bir Kuşak ve Bir Yol” girişimi kapsamında güçlü bir canlılık göstermiştir.

Rapora göre, 2018'de online ihracat ve tüketimde en fazla büyüme gösteren 30 ülke arasında Asya ve Avrupa'dan 13'ü Asya ve Avrupa'dan geliyor ve bunların arasında Vietnam, İsrail, Güney Kore, Macaristan, İtalya, Bulgaristan ve Polonya öne çıkıyor.Diğer dördü Güney Amerika'da Şili, Okyanusya'da Yeni Zelanda ve Avrupa ve Asya'da Rusya ve Türkiye tarafından işgal edildi.Ayrıca Afrika ülkeleri Fas ve Cezayir de 2018 yılında sınır ötesi e-ticaret tüketiminde nispeten yüksek bir büyüme kaydetti. Afrika, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve diğer özel sektör alanları online olarak aktif olmaya başladı.

Trend 2: Sınır ötesi tüketim daha sık ve daha çeşitli


Gönderim zamanı: Mart-31-2020