Iki šiol Kinija yra pasirašiusi 174 bendradarbiavimo dokumentus dėl bendros „Vienos juostos ir vieno kelio“ kūrimo su 126 šalimis ir 29 tarptautinėmis organizacijomis.Jingdongo didžiųjų duomenų tyrimų institutas, išanalizavęs pirmiau minėtų šalių importo ir eksporto vartojimo duomenis jd platformoje, nustatė, kad Kinijos ir „One Belt And One Road“ kooperuojančių šalių internetinė prekyba rodo penkias tendencijas, o „šilko kelias internetu“ “, kurį sieja tarpvalstybinė elektroninė prekyba.
1 tendencija: interneto verslo apimtis sparčiai plečiasi

Remiantis Jingdongo didžiųjų duomenų tyrimų instituto paskelbta ataskaita, Kinijos prekės buvo parduotos per tarpvalstybinę elektroninę prekybą daugiau nei 100 šalių ir regionų, įskaitant Rusiją, Izraelį, Pietų Korėją ir Vietnamą, kurie pasirašė bendradarbiavimo dokumentus su Kinija. pastatyti „Viena juosta ir vienas kelias“.Internetiniai komerciniai ryšiai iš Eurazijos išsiplėtė į Europą, Aziją ir Afriką, o daugelis Afrikos šalių pasiekė nulinių proveržių.Vykdant iniciatyvą „Viena juosta ir vienas kelias“ tarpvalstybinė internetinė prekyba parodė didelį gyvybingumą.

Ataskaitoje teigiama, kad tarp 30 šalių, kuriose 2018 m. sparčiausiai augo internetinis eksportas ir vartojimas, 13 yra iš Azijos ir Europos, tarp kurių ryškiausi yra Vietnamas, Izraelis, Pietų Korėja, Vengrija, Italija, Bulgarija ir Lenkija.Kitus keturis okupavo Čilė Pietų Amerikoje, Naujoji Zelandija Okeanijoje ir Rusija bei Turkija visoje Europoje ir Azijoje.Be to, Afrikos šalys Marokas ir Alžyras 2018 m. taip pat pasiekė gana didelį tarpvalstybinės elektroninės prekybos vartojimo augimą. Afrika, Pietų Amerika, Šiaurės Amerika, Artimieji Rytai ir kitos privataus verslo sritys pradėjo aktyviai veikti internetu.

2 tendencija: tarpvalstybinis vartojimas yra dažnesnis ir įvairesnis


Paskelbimo laikas: 2020-03-31