Până în prezent, China a semnat 174 de documente de cooperare pentru construirea în comun a „One Belt And One Road” cu 126 de țări și 29 de organizații internaționale.Prin analiza datelor privind consumul de import și export ale țărilor de mai sus pe platforma jd, institutul de cercetare a datelor mari jingdong a constatat că comerțul online al țărilor cooperante „One Belt And One Road” și „One Belt And One Road” prezintă cinci tendințe, iar „drumul mătăsii online”. ” conectat prin comerțul electronic transfrontalier este descris.
Tendința 1: domeniul de aplicare al afacerilor online se extinde rapid

Potrivit unui raport publicat de institutul de cercetare a datelor mari Jingdong, bunurile chinezești au fost vândute prin comerț electronic transfrontalier în peste 100 de țări și regiuni, inclusiv Rusia, Israel, Coreea de Sud și Vietnam, care au semnat documente de cooperare cu China pentru a fi în comun. construiți „O centură și un drum”.Relațiile comerciale online s-au extins din Eurasia în Europa, Asia și Africa, iar multe țări africane au realizat zero progrese.Comerțul online transfrontalier a demonstrat o vitalitate viguroasă în cadrul inițiativei „One Belt And One Road”.

Potrivit raportului, dintre cele 30 de țări cu cea mai mare creștere a exporturilor și consumului online în 2018, 13 sunt din Asia și Europa, printre care Vietnam, Israel, Coreea de Sud, Ungaria, Italia, Bulgaria și Polonia sunt cele mai proeminente.Celelalte patru au fost ocupate de Chile în America de Sud, Noua Zeelandă în Oceania și Rusia și Turcia în Europa și Asia.În plus, țările africane Maroc și Algeria au înregistrat, de asemenea, o creștere relativ mare a consumului de comerț electronic transfrontalier în 2018. Africa, America de Sud, America de Nord, Orientul Mijlociu și alte domenii ale afacerii private au început să fie active online.

Tendința 2: consumul transfrontalier este mai frecvent și mai diversificat


Ora postării: 31-mar-2020